Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od spanaća»Čorba sa leblebijama i spanaćem

Čorba sa leblebijama i spanaćem

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Čorba sa leblebijama i spanaćem
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Čorba sa leblebijama i spanaćem, ali i sa malo pirinča i pečuraka... to je celo jelo"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • beli luk - 6 čenova
  • šampinjoni - 3 komada
  • majčina dušica
  • korijander
  • bujon od povrća - 1 kocka
  • voda - 8 šolja
  • pirinač - 1 šolja
  • leblebije - 1 konzerva
  • tahini od susama - 4 kašike
  • kora limuna - narendana od 1 limuna
  • sok od limuna - od 1 limuna, sveže ceđen
  • spanać - 300 g ili kelj
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepa se seku na sitno, pečurke na malo krupnije, a beli luk se usitni.

U zagrejanom ulju se zaprže luk, šargarepa i pečurke, a kada luk omekša dodaje se beli luk na kratko. Dodaje se majčina dušica i mleveni korijander, a nakon toga i kocka bujona.

Slede oprani pirinač i leblebije. Sipa se voda i ostavlja se da provri, nakon čega se smanjuje i ostavlja se da se krčka dok pirinač za našu čorbu sa leblebijama ne bude gotov.

Malo pre kraja se dodaje tahini, kora limuna, isceđen sok od limuna u opran i iskidan spanać.

Čorba sa leblebijama i spanaćem se začinjava solju i biberom po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: