Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota sa trešnjama

Panakota sa trešnjama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Panakota sa trešnjama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Svež desert, sačuvan samo za specijalne ljude"

Potrebni sastojci

  • tečna pavlaka - 400 ml
  • želatin - 2 komada
  • šećer - 3 kašike
  • vanila - 1 komad
  • trešnje - 250 g
  • sok od trešanja
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo želatin stavljajući ga u hladnu vodu da odstoji oko 10-15 minuta. U posudu stavljamo pavlaku na ringlu da se zagreje, ali ne da provri.

Nakon što je gotova sklanjamo je sa ringle i dodajemo šećer, sok od trešanja i vanilu. Promešamo dobro.

Dok je još vruća, dodajte želatin u nju. Mešajte dok se ne rastvori. Unapred smo odstranili koštice iz trešanja i isekli ih na polovine. I njih dodajemo u smesu.

Dobija se krem koji sipamo u posudice. Stavljamo ih u frižider dok se ne stegnu. Pre serviranja čaše sa panakotom prvo potapamo u vodu, a posle okrećemo u tanjir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: