Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kuglof sa trešnjama i čokoladom

Kuglof sa trešnjama i čokoladom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Kuglof sa trešnjama i čokoladom
Fotografije: marcheva14
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Kuglof i čokolada - najukusniji ljubavni par sezone u savršenoj kombinaciji"

Potrebni sastojci

  • TESTO ZA KUGLOF
  • jaja - 3 komada, L
  • šećer - 200 g
  • ulje - 120 ml
  • kiselo mleko - 220 g, punomasno
  • brašno - 300 g
  • prašak za pecivo - 1 paket
  • trešnje - 150 g
  • čokolada - 70 g
  • ČOKOLADNI PRELIV
  • pavlaka - 100 ml, 35 %
  • kakao - 1 kašičica
  • čokolada - 100 g
  • maslac - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni;

Kalup za kuglof sa rupom u sredini prečnika oko 22 cm.

Trešnje očistite od koštica. Ostavite sa strane dok ih ne iskoristite, pre nego što ih stavite u kolač i pospite sa 1 supenom kašikom brašna i promešajte.

Čokoladu izlomite na komade. Jaja i šećer umutite mikserom dok ne dobijete krem.

Dodajte ulje u porcijama, postepeno dodajte i kiselo mleko.

U posudu pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Kašiku po kašiku dodajte smesu u od kolača.

Kalup za kuglof namažite maslacem i uljem.

Polovinu trešanja stavite na dno. Odozgo sipajte polovinu testa za kolač, pospite izmrvljenom čokoladom i prelijte drugim delom testa. Odozgo rasporedite preostale trešnje.

Pecite na 180 stepeni oko 60 minuta.

Ostavite 15-20 minuta i izvadite iz kalupa, stavitena rešetku dok se potpuno ne ohlade.

Čokoladni preliv:

Pavlaku i maslac stavite na umerenu vatru. Ugrejte do tačke vrenja. Skinite sa vatre i dodajte čokoladu. Ostavite 2-3 minuta da se rastopi i nakon toga promešajte dok ne dobijete gladak i sjajan krem. Ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi. Treba da se zgusne da biste mogli da ga stavite u špric i da napravite trakice odozgo preko kolača.

Ostavite da se stegne na sobnoj temperaturi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: