Način pripreme
Prosejte brašno u posudu, dodajte so i promešajte, napravite udubljenje.
U njega dodajte jaje, umućeno sa kiselim mlekom, uljem i prethodno pomešani kvasac sa šećerom i mlakom vodom. Zamesite srednje meko testo i stavite na toplo da nadođe 1 sat.
Razvucite nadošlo tresto na pravougaonu koru. Nožem za picu isecite na pravougaone komade prečnika 6x10 cm, svaki pravougaonik isecite na nekoliko mesta po sredini.
Isecite viršle na komade duge 4 cm i preko svakog parčeta testa stavite po jednu viršlu. Uvijte u rolate i dobro zalepite ivice.
Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje i namažite umućenim jajetom. Pecite u prethodno ugrejaoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.
Simpatični i ukusni fenjeri u koje će se vaša deca zaljubiti.