Način pripreme
Dva jaja se podele, koriste se samo belanca, žumanca se koriste za drugi recept, ona ne mogu da se zamrzavaju za razliku od belanaca.
Mute se mikserom na niskoj brzini, dok se ne dobije pena, i u porcijama se dodaje šećer. Mućenje se odvija na maksimalnoj brzini, dok se šećer potpuno ne rastopi.
Tokom mućenja dodaje se i vinski streš, njegova funkcija je da može da zadrži čvrstim i umućena belanca.
Koristi se veliki špric sa zvezdastim nastavkom. Špric si iznutra namaže dugim drvenim ražnjićem, naprave se linije odgovarajuće boje sa dve suprotne strane.
Napuni se smesom od belanaca. Ako se na nekim mestima uvukao vazduh on se protera pritiskanjem šprica i odozgo se zavrne da ne iscuri smesa. Ostavlja se sa strane.
Velika posuda za pečenje se pokriva papirom za pečenje. Da se ne bi pomerao, ispod papira se namaže malo smese da se zalepi.
Na rastojanju se stavljaju orašasti plodovi po izboru. Koristila sam lešnike i orahe.
Odozgo preko njih se stavlja smesa iz šprica, zavrti se šarena puslica.
Rerna se zagreva do 220 stepeni. Posuda sa puslicama se stavlja u rernu i odmah se isključuje. Rerna se više ne otvara.
Ostavlja se unutra do ujutru, to je oko 10-12 sati.
Ujutru ćemo imati prelepo ispečene suve šarene puslice sa iznenađenjem u sredini - dobro ispečenim orašasdtim plodovima.