Štrudla sa jabukama i sušenim borovnicama

Štrudla sa jabukama i sušenim borovnicama

28/02/2019
"Ponekad nam je svima potrebno samo jedno parče ukusne štrudle da bismo se nasmejali"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano195
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 400 g
  • jabuke - 3 komada, srednje veličine
  • borovnice - oko 70 g, sušene
  • maslac - 125 g
  • cimet - 1 kašičica
  • muskantni oraščić - 1/4 kašičice
  • kora od limuna - 1 kašičica, suv začin
  • orasi - oko 100 g, krupnije samleveni
  • šećer - po 2 supene kašike na svaku koru
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna 180 stepeni; Ravan pleh. obložen papirom za pečenje.

Jabuke oljuštimo i očistimo. Isečemo na kockice, stavljamo u posudu zajedno sa cimetom, muskantnim oraščićem, korama od limuna, orasima. Promešamo.

Kore otvaramo i na svaku stavljamo komadiće tvrdog maslaca po celoj površini. Zatvaramo još jednom korom i na isti način rasporedimo komadiće maslaca.

U dugi deo stavljamo nadev i odozgo posipamo šećerom, oko 2 supene kašike na koru. Pokrivamo polovinom kore preko nadeva, stavljamo komade maslaca, uvijamo i drugom polovinom kore i ponovo stavljamo komadiće maslaca.

Uvijamo u rolat i stavljamo u pleh, obložen papirom za pečenje. Na isti način radimo i sa ostalim korama i nadevom. Ređamo rolate jedan do drugog i preko njih poređamo komadiće maslaca. Pečemo na 180 stepeni oko 30 minuta.

Kad se rolati ohlade, posipamo šećerom u prahu po želji.

Izvor: Mamine beleške.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar