Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Štrudla sa jabukama i sušenim borovnicama

Štrudla sa jabukama i sušenim borovnicama

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Štrudla sa jabukama i sušenim borovnicama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Ponekad nam je svima potrebno samo jedno parče ukusne štrudle da bismo se nasmejali"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 400 g
  • jabuke - 3 komada, srednje veličine
  • borovnice - oko 70 g, sušene
  • maslac - 125 g
  • cimet - 1 kašičica
  • muskantni oraščić - 1/4 kašičice
  • kora od limuna - 1 kašičica, suv začin
  • orasi - oko 100 g, krupnije samleveni
  • šećer - po 2 supene kašike na svaku koru
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna 180 stepeni; Ravan pleh. obložen papirom za pečenje.

Jabuke oljuštimo i očistimo. Isečemo na kockice, stavljamo u posudu zajedno sa cimetom, muskantnim oraščićem, korama od limuna, orasima. Promešamo.

Kore otvaramo i na svaku stavljamo komadiće tvrdog maslaca po celoj površini. Zatvaramo još jednom korom i na isti način rasporedimo komadiće maslaca.

U dugi deo stavljamo nadev i odozgo posipamo šećerom, oko 2 supene kašike na koru. Pokrivamo polovinom kore preko nadeva, stavljamo komade maslaca, uvijamo i drugom polovinom kore i ponovo stavljamo komadiće maslaca.

Uvijamo u rolat i stavljamo u pleh, obložen papirom za pečenje. Na isti način radimo i sa ostalim korama i nadevom. Ređamo rolate jedan do drugog i preko njih poređamo komadiće maslaca. Pečemo na 180 stepeni oko 30 minuta.

Kad se rolati ohlade, posipamo šećerom u prahu po želji.

Izvor: Mamine beleške.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: