Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Štrudla»Grčka štrudla sa jabukama

Grčka štrudla sa jabukama

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Grčka štrudla sa jabukama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
10/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
15
"Ko je raspoložen za jedno parče štrudle sa jabukama... ili dva"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • maslac - 150 g, istopljeni
  • ulje - 50 ml
  • jabuke - 5 komada, oguljene
  • orasi - 100 g, mleveni
  • smeđi šećer - 100 g
  • kukuruzni skrob - 1 supena kašika
  • voda - 100 ml za skrob
  • šećer u prahu - za posipanje, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Oguljene jabuke izrendajte na rende i pomešajte sa šećerom.

Stavite na ringlu na 4-5 minuta dok se ne istopi.

U 100 ml vode istopite kukuruzni skrob i sipajte u jabuke.

Kratko promešajte dok se smesa ne zgusti, i skinite sa ringle.

Ohladite i dodajte cimet, vanilu i sitno mlevene orahe ili kako ih volite.

U posudi istopite maslac i pomešajte sa uljem.

Uzmite dve kore, prvu pospite masnoćom, odozgo stavite drugu koru, masnoću i deo nadeva.

Krajeve podvijte malo ka unutra da nadev ne bi iscureo i uvijte u rolat. Poređajte ih u tepsiju na papir za pečenje.

Isecite komade veličine po izboru i namažite štrudlu sa jabukom odozgo četkicom od masnoće.

Pecite aromatičnu štrudlu u zagrejanoj rerni na 180°C dok se ne dobije hrskava zlatkasta korica 40 minuta. Izvadite i ohladite.

Po želji, ukoliko su jabuke kiselije i volite slatko kao ja, pospite šećerom u prahu.

Prijatno sa mojom grčkom štrudlom sa jabukama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: