Način pripreme
Oguljene jabuke izrendajte na rende i pomešajte sa šećerom.
Stavite na ringlu na 4-5 minuta dok se ne istopi.
U 100 ml vode istopite kukuruzni skrob i sipajte u jabuke.
Kratko promešajte dok se smesa ne zgusti, i skinite sa ringle.
Ohladite i dodajte cimet, vanilu i sitno mlevene orahe ili kako ih volite.
U posudi istopite maslac i pomešajte sa uljem.
Uzmite dve kore, prvu pospite masnoćom, odozgo stavite drugu koru, masnoću i deo nadeva.
Krajeve podvijte malo ka unutra da nadev ne bi iscureo i uvijte u rolat. Poređajte ih u tepsiju na papir za pečenje.
Isecite komade veličine po izboru i namažite štrudlu sa jabukom odozgo četkicom od masnoće.
Pecite aromatičnu štrudlu u zagrejanoj rerni na 180°C dok se ne dobije hrskava zlatkasta korica 40 minuta. Izvadite i ohladite.
Po želji, ukoliko su jabuke kiselije i volite slatko kao ja, pospite šećerom u prahu.
Prijatno sa mojom grčkom štrudlom sa jabukama!