Način pripreme
Sveži kupus sitno naseckajte, šargarepu oljuštite i narendajte. Jaje skuvajte u slanoj vodi, oljuštite ga i sitno iseckajte. Promešajte sve u posudi.
Dodajte majonez i jednu kašiku gustog kiselog mleka, pa začinite sa malo soli i bibera. Dobro promešajte i ostavite na hladnom mestu. Kore za pitu premažite uljem i stavite ih jednu preko druge. Presavijte ih na pola i isecite na kvadrate.
U kalup za mafine, koji ste namazali maslacem, stavite kvadrate od kora, ali ih okrenite da se ćoškovi mimoilaze. Napravite korpice. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Biće gotove veoma brzo, pazite da ne izgore. Izvadite korpice i ohladite ih.
Kašikom punite hrskave korpice kupus salatom. Ukrasite maslinom i peršunom i poslužite odmah. Ukusno i efektno!