Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Pileći želuci sa kiselim mlekom i majonezom iz rerne

Pileći želuci sa kiselim mlekom i majonezom iz rerne

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221354k98
Pileći želuci sa kiselim mlekom i majonezom iz rerne
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 8
08/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Veoma krehki, aromatični i tope se u ustima."

Potrebni sastojci

  • pileći želuci - 600 g
  • majonez - 3 supene kašike sa ukusom senfa
  • kiselo mleko - 5 supenih kašika, punih
  • maslac - 1 supena kašika
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • luk - 1 kašičica, rendan
  • bujon - 1/2 šolje i 1/2 šolje za kafu od kuvanje želudaca
  • skrob - 1 kašičica, prirodan
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo želuce. Očistimo od žilica i peska i ponovo operemo tekućom vodom. Stavljamo želuce u šerpu, sipamo vodu i kuvamo 30 minuta. Sčuvamo bujon od kuvanja.

U vatrostalnu posudu sa poklopcem stavljamo 3 supene kašike majoneza. Ako nemamo majonez sa ukusom snefa, možemo pomešati majonet sa kašičicom senfa. U majonez dodajemo 5 supeneih kašika kiselog mleka i 1 kašičicu prirodnog skroba. Začinimo biberom po ukusu i malo soli /jer je majonez slan/. Sipamo 1/2 šolje bujona od kuvanih želudaca. Promešamo lepo.

Oceđene želuce stavljamo u odgovarajuću posudu - šerpu ili kaserolu. Dodajemo kašičicu rendanog luka, pospemo biberom, stavljamo supenu kašiku kravljeg maslaca i sipamo 1/2 šolje za kafu bujona od želudavca. Dinstamo dok tečnost ne ispari. Promešamo nekoliko puta i sipamo u mleko i majonez.

Dobro pomešamo, stavljamo poklopac i stavljamo u hladnu rernu. Uključujemo na 200 stepeni i pečemo dok ne bude gotovo /Nakon 15-20 minuta sos počinje da vi i da bude tečnije kuvamo još 10-15 minuta, a ako želimo da sos bude gušći, produžavamo vreme kuvanja/.

Možemo pre nego što izvadimo iz rerne, da skinemo poklopac i malo zapečemo.

Jelo serviramo sa svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: