Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Patlidžan sa belim lukom i kiselim mlekom iz rerne

Patlidžan sa belim lukom i kiselim mlekom iz rerne

Kristian AleksandrovKristian Aleksandrov
Guru
369602k134
Patlidžan sa belim lukom i kiselim mlekom iz rerne
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 2
14/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Prava đakonija od pečenog patlidžana sa belim lukom"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • so
  • voda - 1/2 šolje
  • beli luk - 4 čena
  • ulje - 2 kašike
  • kiselo mleko - 1 čaša, 4, 5 %
  • topljeni sir - 6 kriški
  • biber - 2 prstohvata, mleveni
  • bosiljak - 2 prstohvata, sušen
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo patlidžan na krupno, posolimo ga i ostavljamo deset minuta da se otkloni gorčina.

Isplaknemo ga obilno vodom i sipamo u posudu za pečenje. Prelivamo ga uljem i sipamo vodu.

Pečemo ga oko 20 minuta u rerni. Izvadimo pečeni patlidžan i dodajemo istucani beli luk, biber, bosiljak i posolimo po ukusu.

Promešamo u odozgo kašikom rasporedimo kiselom mleko ne mešajući. Odozgo poređamo topljeni sir.

Vraćamo u rernu i pečemo još 20 minuta dok se ne zarumeni.

Serviramo naše zapečeno jelo od patlidžana toplo ili hladno po želji.

Patlidžan sa belim lukom i kiselim mlekom iz rerne je mnogo ukusno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: