Način pripreme
Prosejemo brašno u posudu. Pravimo udubljenje. Razbijamo jaje. Dodajemo kvasac u blago zagrejanu vodu i mutimo zajedno sa šećerom i kašikom brašna. Dodajemo ulje i so. Zamesimo testo. Nabrašnimo radnu površinu i dodatno ga mesimo. Ostavljamo ga uvijeno na toplom da naraste 30-40 minuta.
Nakon što naraste, delimo ga na 6 delova. Svaki deo razvijamo na nabrašnjenoj radnoj površini u obliku pravougaonika. Oblik treba da je dovoljan da se viršle uviju samo jednom, a krajeve testa da pritisnemo s jednog ka drugom kraju. Pomoću noža sečemo na kolutove na jednakom odstojanju, potpuno pokriveno viršlom, bez pritiskanja testa.
Nakon toga okrećemo kolut sa viršlom i testom, tako da legne u levo, drugu uvijamo u desno, posle opet u levo i tako do kraja, s tim što je poslednji krug na početku kao centar. Pažljivo stavljamo u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje. Dobijaju se peciva sa poređanim krugovima.
Ostavljamo da narastu na toplom 30 minuta. U odvojenoj posudici mutimo dobro žumance sa omekšalim maslacem. Kada narastu mažemo testo umućenim žumancem i maslacem pomoću četke. Posipamo testo susamom ili mešavinom začina. Pečemo na 180 stepeni u zagrejanoj rerni. Nakon što se ispeku, serviramo ih sa kompotom.