Način pripreme
Prosejte brašno dva puta u činiju, napravite udubljenje i dodajte so, sirće, ulje, kvasac, dolijte mlaku vodu i zamesite srednje meko testo.
Da postane glatko, mekano i elastićno, dok ga mesite, izudarajte testo od 50-100 puta.
Dobijeno testo ostavite 30 minuta.
U činiji umutite jaja, a 1 žumance odvojite za premazivanje na kraju. Dodajte rendane viršle, majonez i biber.
Podelite testo na 8 lopti. Svaku loptu razvijte u veoma tanku koru, da bude gotovo providna. Ako se negde pocepa, nije ništa strašno.
Preko svake kore rasporedite nadev i uvijte u rolat, tako d aga blago rastežete tokom zavijanja.
Prvu koru uvijte u oblik puža, pa ga stavite u nauljanu veću tepsiju, a ostale kore ređajte oko prve.
Neka pita odstoji 30 minuta. Premažite je žumancetom i stavite u rernu da se peče na 180 stepeni dok ne porumeni.
Pre nego što bude u potpunosti gotova, posipajte preko rendani kačkavalj i vratite u rernu da se zapeče.