Način pripreme
Ukusan, jednostavan i zasitan doručak, poslužen sa čašom jogurta je odličan za leto.
U posudi se umute jaja viljuškom.
Dodaje se kiselo mleko sa sodom za hleb umućenom u njemu. Odvajaju se 3-4 supene kašike smese od jaja za odozgo.
Stavlja se izmrvljeni sir i vrišla naseckana na male kockice.
Uzimaju se dve kore, posipa se malo ulja između njih i po drugoj se maže nekoliko kašika smese.
Uvija se u rolat i poređa se u tepsiju na papir za pečenje.
Svaki rolat se seče na tri dela i premazuje se četkicom od odvojenih jaja pomešanih sa gaziranom vodom.
Raspoređuju se mali komadići maslaca i poređana pita se peče u rerni zagrejanoj na 180°C, dok ne postane zlatasta.
Pita sa viršlama i sirom se izvadi i posluži se topla sa kiselim mlekom ili čašom jogurta - odlična je!
Prijatno!