Način pripreme
Zamesimo testo tako što u posudi umutimo jaja sa svežim mlekom. Sipamo u njih rastopljeni margarin (ne treba da budeš vreo).
Dodajemo prstohvat soli, prstohvat šećera, kiselo mleko pomešano sa sodom za hleb i sa brašnom, koliko je potrebno, zamesimo eleastično testo.
Stavljamo gotovo testo u najlon kesu i ostavljamo u frižideru na 30 minuta. Uzimamo kalupe za mafine (koristim silikonske) i namažemo uljem.
Od gotovog testa pravimo loptice i razvlačimo unutra u kalupe (da dobijemo korpice). Stavljamo kalupe za testom da se zapeku u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta. Za to vreme pomešamo mrvljeni sir sa dva jajeta.
Pripremljeni nadev rasporedimo u zapečene korpice od testa - tartalete (ne vadimo ih iz kalupa). Vraćamo ponovo u toplu rernu i pečemo dok ne bude gotovo - da se stegne nadev od jaja i sira.
Gotove tartalete vadimo iz kalupa i posipamo alevom paprikom (slatkom ili ljutom po ukusu). Možemo ukrasiti tartalete sa listićima peršuna.