Čokoladni krem sa orasima

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
13/03/2019
"Savršen desert!"
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tečna pavlaka - 500 ml, slatka
  • čokolada - 500 g (mlečna ili crna po izboru)
  • krem sir - 200 g
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • orasi
* merne jedinice

Način pripreme

Nalomite čokolade. Orahe isecite.

U posudi zagrejte tečnu pavlaku i dodajte nalomljene parčiće čokolade. Meša se dok se oni potpuno ne istope i postanu ujednačena smesa.

Ostavlja se da se ohladi i povremeno se meša da se ne uhvati kora. Ohlađeni krem se stavlja u frižider na nekoliko sati (bar 4 sata).

Nakon toga se izvadi i muti mikserom, dok se ne dobije veoma gust krem, dodaje se krem sir i šećer u prahu i nastavlja se mućenje.

Gotov krem stavite u posudice ili čaše, prvo red krema, nakon toga pospite orasima i ponovo krem i tako da završite sa orasima. Ohladite na nekoliko sati.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti