Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Čokoladni krem»Čokoladni krem sa rumom

Čokoladni krem sa rumom

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Čokoladni krem sa rumom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Koliko god vežbi i dijeta da držite, duša će uvek žeeti da je nagradite s vremena na vreme ovim aromatičnim kremom"

Potrebni sastojci

  • šećer u prahu - 150 g
  • jaja - 5 komada
  • sveže mleko - 500 ml
  • vanila - 1 kesica
  • kakao - 2 kašike
  • želatin - 4 kašike
  • bademi - 50 g
  • rum - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte žumanca od belanaca jaja. Umutite žumanca sa šećerom dok se ne dobije vazdušasti krem.

Razredite uz neprestano mešanje sa mlekom, od koga treba da odvojite mali deo za razređivanje kakaa. Nakon toga dodajte u rastvoren kakao i stavite posudu na ringlu. Mešajte dok se krem ne zgusne, a pred kraj dodajte i rum postepeno.

Prethodno u vodi natopljen želatin rastopite u kremu. Mešajte krem dok se ne prohladi. Umutite belanca u vazdušast sneg i pažljivo ih pomešajte sa već ohlađenim kremom, dodajte i bademe.

Sipajte krem u specijalan veliki kalup ili u lične male kalupe. Ostavite da se želira u frižideru. Pri serviranju se okreće u tanjir, pro čemu se ukrašava i sa pavlakom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: