Način pripreme
Razbijte jaja u posudu, dodajte šećer i mutite mikserom dok ne dobijete gladak krem.
Sipajte suncokretovo ulje i sveže mleko.
U drugoj posudi prosejte brašno i kakao s praškom za pecivo. Dodajte u krem od jaja. Dodajte samlevene orahe. Smes koju ćete dobiti je skoro tečna, ali ne brinite se, pri pečenju se steže i kolač postaje mekan i vlažne konzistencije i zasićenog čokoladnog kakao ukusa!
Postavite kalup (20 m) sa prstenom koji se skida. Sipajte smesu.
Pecite kolač na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 20 minuta.
Izvadite iz rerne, oslobodite od prstena i ohladite čokoladni kolač na rešetki.
U šerpu nalomite čokladu, dodajte grudvu maslaca i sveže mleko. Stavite šerpu na paru i mešajte, dok se čokolada ne istopi i dok ne dobijete ujednačenu, glatku, čokoladnu smesu.
Prelijte njom ohlađeni čokoladni kolač sa orasima.
Ukrasite po vašem ukusu.
Nek vam je slatko!