Čorba od sočiva sa suncokretom

14/03/2019
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj5744
"Ukusna i korisna čorba od sočiva i suncokretovog semena koja zagreva dušu "
Priprema20 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano53
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sočivo - 20 g
  • suncokret - 50 g, svež, oljušten
  • celer - 50 g, koren
  • luk - 1 glavica
  • šaragrepa - 2 komada
  • paprika - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • brašno - 2 kašike
  • ulje - 5 kašuika
  • beli luk - 5 čenova
  • čubar - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • voda - 1, 4 litra
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeno sočivo se opere i stavlja se da se kuva. U poluskuvano sočivo se dodaju na sitno isečene šargarepe, paprika i celer i semenke suncokreta.

Ostavlja se da vri dok ne omekšaju sočivo i povrće. Odvojeno se pravi zaprška od luka isečenog na sitno, koji se stavlja u zagrejano ulje i dinsta se dok se ne dobije staklast izgled.

Stavlja se brašno i kada postane zlatasto dodaje se oljušten i na sitno isečen paradajz.

U dobijenu zapršku sipamo bujon od sočiva i mešamo dok se ne razredi.

Sipa se u čorbu i kuva se još 10 minuta nakon čega se stavlja čubar, sitno isečen beli luk i so po ukusu.

Sklanja se sa vatre i sočivo se servira toplo, posuto semenkama suncokreta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar