Način pripreme
Oljuštite tikvicu na trake, krompir isecite na kocke zajedno sa šargarepom, a luk isecite na sitno.
U zagrejanom ulju izdinstajte luk i šargarepu, posutim sa malo soli.
Dodajte na parčiće isečenu tikvicu i krompir. Promešajte dobro i nakon 2-3 minuta pospite alevom paprikom.
Sipajte malo više od litar vode odozgo. Začinite solju, mirođijom, čenovima belog luka i kada provri dodajte 2 kašike pirinča.
Kuvajte dok se pirinač ne skuva, ako je potrebno dolijte vodu do potrebne gustine.
U posudi umutite žumance sa kiselim mlekom, sipajte bujon u posudu, promešajte i sipajte u šerpu zapršku.
Servirajte toplu čorbu od tikvica, posutu peršunom, sokom od limuna i belim lukom!
Omiljena sezonska čorba od tikvica i krompira!
Prijatno!