Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Voćni sladoled»Sladoled sa jabukama i cimetom

Sladoled sa jabukama i cimetom

Sladoled sa jabukama i cimetom
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Da, defitivno mnogo dobra kombinacija"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • kora od pomorandže - sitno iseckana
  • šećer - 60 g
  • jaja - 2 komada
  • vanila - 1/2 kašičice
  • cimet - 1/2 kašičica
  • prirodan skrob - 1 supena kašika
  • jabuke - 3 komada
  • ceđeno kiselo mleko - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo jabuke cele u pleh sa malo vode i pečemo u ugrejanoj rerni dok ne omekša. Očistimo od kore i semenki i pasiramo na pire. Dodajemo vanilu i cimet i ostavljamo sa strane.

U šerpi ugrejamo mleko, zajedno sa izrendanom korom od pomorandže dok ne provri i skidamo sa vatre.

Umutimo jaja, šećer i skrob. Sipamo pažljivo i lagano u toplo mleko i počinjemo da mešamo dok se ne zgusne. Kad se krem ohladi stavljamo ga u frižider.

Nakon oko 1 sat vadimo i proveravamo da li je zamrznut i ako je tako u njega dodajemo pire od jabuka i meljemo u blenderu. Vraćamo sladoled u zamrzivač i ostavljamo da se dobro stegne.

Serviramo sladoled preliven tečnim medom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: