Sladoled sa jabukama i cimetom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
16/03/2019
"Da, defitivno mnogo dobra kombinacija "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano128
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo jabuke cele u pleh sa malo vode i pečemo u ugrejanoj rerni dok ne omekša. Očistimo od kore i semenki i pasiramo na pire. Dodajemo vanilu i cimet i ostavljamo sa strane.

U šerpi ugrejamo mleko, zajedno sa izrendanom korom od pomorandže dok ne provri i skidamo sa vatre.

Umutimo jaja, šećer i skrob. Sipamo pažljivo i lagano u toplo mleko i počinjemo da mešamo dok se ne zgusne. Kad se krem ohladi stavljamo ga u frižider.

Nakon oko 1 sat vadimo i proveravamo da li je zamrznut i ako je tako u njega dodajemo pire od jabuka i meljemo u blenderu. Vraćamo sladoled u zamrzivač i ostavljamo da se dobro stegne.

Serviramo sladoled preliven tečnim medom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar