Način pripreme
Umutimo 3 supene kašike svežeg mleka sa žumancima. Odmerimo 4 supene kašike brašna. U smesu sa žumancima i svežim mlekom, malo po malo dodajemo brašno u delovima. Mešamo neprestano žicom. Treba da dobijemo gustu smesu.
Stavljemo mleko u šerpu na vatru da provri. Dodajemo u mleko šećer i mešamo da se rastopi. Kad mleko provri, sklanjamo ga. Uz neprestano mešanje dodajemo smesu od jaja, a zatim i vanilu.
Stavljamo ponovo šerpu na tihu vatru da provri. Mešamo često da ne zagori. Krem treba da se zugsne, ali ne previše, posle se ponovo stegne. Uzimamo čaše. Sipamo toplao krem na dno uz pomoć kašike.
Stavljamo red krema, izlomljen keks od vanile, ponovo krem, izlomljen kakao keks. Završavamo kremom i poravnamo. Stavljamo krem dok je još topao. Na isti način punimo i druge čaše redom krema, izlomljenim keksom, kremom, ponovo keksom i ponovo kremom. Desert ostavljamo da se stegne.