Način pripreme
Stavljamo oljušten i na krupno isečen krompir da se skuva.
Za to vreme pripremamo nadev od spanaća. Za taj cilj operemo spanać i isečemo ga na sitno ili na lente, nakon toga ga zapržimo u ulju 4-5 minuta. Dodajemo indijski orah provučen kroz blender i promešamo. Nakon toga dodajemo i sitan sir (ponovo promešamo). Na kraju stavljamo i pavlaku + prstohvat soli. Promešamo i ostavljamo na ringli 5-6 minuta. Nadev nam je gotov.
Kada se krompir skuva ocedimo ga i izgnječimo presom. Dodajemo u njega topljeni sir i so. Promešamo.
U posudu za pečenje stavljamo papir za pečenje, a odozgo i prsten (u koji ćemo rasporediti krompir i nadev). Počinjemo sa pola smese od krompira - raspoređujemo je ravnomerno po dnu.
Odozgo sipamo smesu od spanaća, a na kraju preostalu polovinu krompira. Posipamo prezlama i pečemo na 250 stepeni oko 50 minuta. Nakon toga vadimo iz rerne i raspoređujemo maslac odozgo.
Ponovo vraćamo da se peče još 5 minuta.
Na kraju izvadimo i posipamo narendanim kačkavaljem.