Način pripreme
Operemo džigericu i ostavljamo je u tanjiru. Da bi sklonili krv iz nje stavićemo je u kipuću vodu.
Sečemo džigericu na parčiće, nakon što voda provri stavljamo parčiće u nju i držimo u kipućoj vodi ne više od 7-8 minuta tek toliko da promeni boju i da izađe krv iz nje. Tako će biti lakše pri prženju, neće prskati.
Vadimo i cedimo. Nakon što se ohladi isečemo na željenu veličinu da ih ispržimo.
Dok se džigerica hladi, da možemo da je isečemo na parčiće, napravićemo šaragrepu. Ljuštilicom za krompir je oljuštimo i isečemo na veoma male kocke. Stavljamo ulje u odgovarajući tiganj, nakon što se zagreje, dodajemo u njega šargarepe.
Luk oljuštimo i isečemo na sitno i dodajemo ga u šargarepu. Nakon što se zaprže da bi omekšale dodajemo vodu i ostavljamo pod poklopcem.
Vino dodajemo nakon što vidimo da je gotovo. Mešamo dok vino ne ispari i začinjavamo solju.
Zapržićemo džigericu kad uvaljamo sve parčiće i stavljamo ih u zagrejano ulje,
Pržimo dok ne bdue gotovo, ali ne treba da bude mnogo preprženo. jer će se osušiti i biće mnogo tvrdo.
Nakon što smo pripremili džigericu i šargarepe serviramo ih dok su još tople.