Način pripreme
Već izvesno vreme se alga Spirulina smatra jednim od najvećih izvora proteina i hranljivih materija među biljkama. Spirulina stimuliše i jača imuni sistem. Dokazano je da kod osoba koje hrane algama se ređe sreće stanje hipoglikemije, kao i slabo pamćenje, hroničan umor, visok holesterol, visok krvni pritisak, slab imunitet, kožni problemi, alergije, astma i depresija. Zato je poželjno da se uključi u ishranu.
Evo jednog lakog recepta koji će vam dati energije i osvežiti vas.
Banane stavite u blender, zajedno sa vanilin šećerom (za ovaj recept smo stavili 2 kesice, kako bi ukus bio jači). Ispasirajte, tako da dobijete pire.
Dodajte jagode, zajedno sa dve čaše vode i ponovo blendujte. Dodajte med, koji možete slobodno dodati malo više, ako volite slatko. Na kraju dodajte spirulinu. Blendujte. Ako mislite da vam je smesa veoma gusta, onda dodajte još malo vode.
Servirajte u čašama sa čia semenkama.