Bonapeti.rs»Recepti»Napici»Šejk»Šejk od jagode sa mereng kapicom

Šejk od jagode sa mereng kapicom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Šejk od jagode sa mereng kapicom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
18/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Da li je za decu - mi ćemo takođe probati ovaj šejk od jagode i tako dok ga gledamo, nije sigurno da li će ostati za decu"

Potrebni sastojci

  • Za šejk
  • jagode - 200 g, zamrznute
  • limun - 1/2 kore
  • šećer u prahu - 60 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • kiselo mleko - 250 g
  • Za mereng
  • belanca - 2 komada
  • šećer - 10 g, u prahu ili kristal
  • so - 1 mali prstohvat
  • sok od limuna - 2 kapljice
* merne jedinice

Način pripreme

1. Narendajte na fino rende za citruse samo žuti deo kore limuna. Treba da je mnogo fino narendana, skoro kao pasta. Pomešajte je sa šećerom u prahu.

2. Spreminte mereng muteći belanca sa prstohvatom soli i kapljicama soka od limuna. Mutite 1-2 minuta i čim počne da se zgušnjava sipajte šećer i dodatno umutite u tvrd sneg.

3. Za šejk stavite u posudu blendera ili multipraktika zamrznute jagode, ranije izdvojen šećer u prahu sa korom limuna, sveže i kiselo mleko. Ubacite na veliku brzinu na nekoliko sekundi, da se sve samelje.

Možete da prebacite u šejker da miksujete još bolje i dobijete penu.

4. Sipajte gotov šejk u dve čaše i odozgo rasporedite kao poklopac izdvojeni mereng.

Brzo, sveže, ukusno i efektno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: