Način pripreme
Opertemo tekućom vodom salate i mladi luk. Dobro ih osušimo.
Grejpfrut oljuštimo i oslobodimo segmente.
Avokado oljuštimo i isečemo na kriške. Posipamo sokom od limuna da ne pocrni dok ne serviramo salatu.
U odgovrajućem tanjiru poređamo listove zelene salata. Preko njih stavljamo male listiće klica. Dodajemo kriške od avokada i grejpfruta.
Isečeni mladi luk pomešamo s klicama i stavljamo u sredinu salate.
Ideja za masline mi je pala u procesu pripreme salate.
U kući uvek imam po jednu veliku teglu. Imala sam iseckane bademe, ostale od doručka.
Oljuštimo ih i prethodno potopimo u salamuru od maslina.
Vinegret od meda i senfa pripremamo neposredno pre serviranja salate.
U maloj posudi pomešamo dobro sastojke - senf, med i sirće uz pomoć male žice za mućenje ili viljuškom.
Postepeno dodajemo ulje, nastavljamo da mutimo dok ne dobijemo glatku smesu.
Začinimo solju i biberom.
Začinimo salatu pre konzumiranja.
Preostali vinegret pomešamo u staklenoj tegli i čuvamo u frižideru, gotovu za začinjavanje poređane porcije salate.