Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Okrugle rol-viršle

Okrugle rol-viršle

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Okrugle rol-viršle
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Okrugle, mekane... prosto savršene"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • kisela pavlaka - 5 supenih kašika
  • belanca - 1 komad
  • voda - 1/2 šolje
  • himalajska so - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kvasac - 1 kašičica, suv
  • šećer - 1 prstohvat
  • maslac - 1 supena kašika, mekan
  • brašno - približno 350 g
  • za nadev
  • viršle - 1 - 2 komada
  • majonez
  • bugarski luk
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • maslac - 1 supena kašika
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo testo tako što u posudu sipamo kiselu pavlaku i dodajemo belance u nju, so, prašak za pecivo, suvi kvasac, šećer i mekani kravlji maslac. Promešamo dobro žicom i sipamo vodu, mlaku.

Postepeno dodajemo brašno i zamesimo elastično testo. Uvijamo i ostavljamo da nadođe. Od gotovog testa pravimo 6 lopti. Razvučemo svaku.

Ukljućujemo rernu da se ugreje na 180 stepeni. Viršle sečemo na krugove. Svaku razvučenu koru od testa, namažemo sa malo majoneza i u jedan kraj poređamo red krugova viršli.

Posipamo sa malo soli, bugarskog luka i uvijamo u fitilje, a posle na okrugle rol-viršle. Stavljamo viršle u pleh, obložen papriom za pečenje.

Svaku rol-viršlu namažemo žumancem pomešanim sa maslacem. Posipamo odozgo susamom i pečemo u ugrejanoj reni dok ne dobiju zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: