Način pripreme
Zamesimo testo tako što u posudu sipamo kiselu pavlaku i dodajemo belance u nju, so, prašak za pecivo, suvi kvasac, šećer i mekani kravlji maslac. Promešamo dobro žicom i sipamo vodu, mlaku.
Postepeno dodajemo brašno i zamesimo elastično testo. Uvijamo i ostavljamo da nadođe. Od gotovog testa pravimo 6 lopti. Razvučemo svaku.
Ukljućujemo rernu da se ugreje na 180 stepeni. Viršle sečemo na krugove. Svaku razvučenu koru od testa, namažemo sa malo majoneza i u jedan kraj poređamo red krugova viršli.
Posipamo sa malo soli, bugarskog luka i uvijamo u fitilje, a posle na okrugle rol-viršle. Stavljamo viršle u pleh, obložen papriom za pečenje.
Svaku rol-viršlu namažemo žumancem pomešanim sa maslacem. Posipamo odozgo susamom i pečemo u ugrejanoj reni dok ne dobiju zlatnu boju.