Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Rol-viršle sa mariniranim krastavčićima

Rol-viršle sa mariniranim krastavčićima

MarianaMariana
Šef kuhinje
261692k53
Rol-viršle sa mariniranim krastavčićima
Fotografije: Mariana
1 / 2
28/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Vama ostavljamo da procenite koliko nadeva da stavite, ali da znate da je sa više ukusnije"

Potrebni sastojci

  • brašno - 4 šolje
  • ulje - 3 kašike
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 150 g
  • kvasac - 1/3 kocke
  • viršle - 4 komada
  • kiseli krastavčići - 4 komada
  • ulje - 1 kašika, za mazanje + žumanca - 1 komada
  • šećer - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • voda - 1/2 šolje, mlaka
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejemo brašno. Zagrevamo vodu i razmutimo kvasac sa kašikom brašna i pola kašičice šećera. Ostavljamo na toplom da naraste.

Pravimo udubljenje u brašnu i sipamo vodu sa kvascem i šećerom. Dodajemo kiselo mleko i ulje. Mutimo jaja i dodajemo i njih u druge sastojke. Dodajemo i so.

Zamesimo testo. Prebacujemo na nabrašnjenu površinu i dodatno zamesimo veoma dobro. Pokrivamo testo krpom na toplom da raste 40 minuta. Sečemo viršlu na pola.

Delimo testo na delove u zavisnosti od toga koliko želimo da nam rol-viršle budu velike. Marinirane krastavčiće sečemo na trake. Svaku loptu razvijamo u krug na nabrašnjenoj površini.

Po sredini svakog stavljamo pola viršle po dužini. Do nje stavljamo isečene na ivice dve trake mariniranih krastavčića. Po želji posipamo mrvljenim čubrom. Uvijamo pecivo.

Ređamo ih u posudu za pečenje postavljenu papirom. Ostavljamo da rastu 30 minuta. Mutimo žumance sa kašikom ulja. Mažemo kiflice. Pečemo na 180 stepeni u zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: