Način pripreme
U dubokoj posudi umutite mikserom vodu od leblebija na glatku penu, da bude konsistencije umućenog belanca, tako da kad se nagne posuda da smesa ne pada. Oduzeće oko 15 minuta i dosta strpljenja.
Rastopite kokosov maslac i pomešajte sa kakao. Dodajte šećer i esenciju u umućenu akvafabu, mešajte pažljivo kašikom.
Važan trenutak je da sipate po 2-3 supene kašike od bele smese u smesu sa kakaom, a ne obrnuto. Dodajte od bele mekane smese, promešajte pažljivo i tako smenjujte dok ne dobijete glatku i homogenu konsistenciju.
Sipajte smesu u čaše i dodajte suvo grožđe po želji. Jedan deo možete zamrznuti, a drugi da stavite u frižider.
Sladoled izvadite nekoliko minuta pre nego što servirate da odstoji i da se lakše uzima.
Ako vam nije dovoljno slatko, povećajte količinu zaslađivača.