Način pripreme
/undefined Uzimamo dva dobro uzrela avokada. Isečemo po sredini avokado i vadimo košticu. Kašikom izdubimo unutrašnjos i stavljamo je u posudu. Pasiramo avokado ručnim mikserom u glatku smesu.
Ljutšimo koru jednog paradajza i posle ga sečemo na sitne parčiće oštrim nožem. Čistimo luk i sečemo na veoma sitno. Čistimo od ljuske 2 čena belog luka i sečemo ih na sitno.
Peršun takođe isečemo na sitno. Dodajemo ih u pasirani avokado i promešamo. Iscedimo sok od trećine limuna. Stavljamo ga u posudu i dodajemo maslinovo ulje i so.
Sečemo na sitno pola ljute paprike i dodajemo. Pre toga sklanjamo semenke paprike. Promešamo veoma dobro da se sve pomeša. Prebacujemo gvakamole u odgovarajuću posudu i serviramo sa dvopekom.
Stavljamo preko dvopeka i jedemo.
Nek vam je slatko!