Način pripreme
Šećer za sirup za kolač sa dvopekom stavite se u šerpu na laganoj vatri da se istopi uz stalno mešanje, a zatim sipajte vrelu vodu i mešajte dok se potpuno ne rastvori.
Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Oko 800 ml mleka za mlečni krem i šećer stavite na laganu vatru da proključaju, mešajući ih, tako da smesa ne zagori.
U preostalih 200 ml mleka rastvorite brašno, skrob i vanilu i dodajte u tankom mlazu uz neprestano mešanje. Dodajte maslac i kad se on istopi sklonite sa vatre.
Dvopek rasporedite u pravougaonu posudu, blizu jedan do drugog. Sipajte ohlađeni sirup, a zatim sipajte krem, koji ravnomerno razmažite i ostavite da se dobro ohladi.
Pavlaku u prahu umutite mikserom sa mlekom i ravnomerno rasporedite po potpuno ohlađenom kremu (ako je topao, pavlaka će se rasteći).
Posudu umotajte i vaš krem kolač stavite u frižider na 1 noć ili bar na nekoliko sati.
Izvadite kolač sa kremom i isecite ga.
Za ukrašavanje kolača sa dvopekom i mlečnim kremom, možete ga posuti mlevenim orasima ili suvim grožđem; dodati maline i kupine; šećerne mrvice i poslužite.