Gvakamole sa leblebijama

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
08/11/2019
"A rekli su da savršeno vegetarijansko predjelo ne postoji - ali evo ga "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano36
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • avokado - 400 g, dobro uzreo, mekan
  • halapenjo - 1 paprika, sveža
  • sok od limuna - 3 - 4 kašike, ili po ukusu
  • paradajz - 1 komad, oko 100 g
  • luk - 1/2 male glavice, oko 50 g
  • korijander - 3 struka, svež, listovi
  • leblebije - 4 kašike, skuvane, iz konzerve
  • maslinovo ulje - 30 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i očistite avokado, paradajz, luk i ljutu halapenjo papriku.

Isecite ih na parčiće i stavite u blender zajedno sa maslinovim uljem, sokom od limuna, solju, dve kašike leblebija i listovima svežeg korijandera.

Za pojačanje ukusa možete da dodate i beli luk, ali ja ga lično preskačem u ovom receptu.

Izmešajte sve na srednjoj brzini veoma kratko, ne dopuštajući da se pretvori u kašu.

Servirajte gvakamole u posudicama pospiajući preostalim celim leblebijama i iseckanim korijanderom.

Sjajno društvo za naćos ili prepečene kriške!

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar