Način pripreme
Količina šećera zavisi u potpunosti od toga kako volite da pravite karamel, koliko slatko da bude i od veličine posude u kojoj ćete praviti krem tortu.
U tepsiju sa padajućim dnom sam poređala dvopek. Uključila sam Instant Pot na sute-low i sipala sam šećer da se karamelizuje. Kada je počelo da se zagreva, sipala sam toplu vodu (otprilike 100 ml).
Gotov karamel sam odmah sipala u dvopek - gladala sam svuda dobro da zalijem da se natope.
U istu posudu, bez potrebe za pranjem, sipala sam mleko (1 l) i u njega sam dodala 8 kašika šećera i pirinčano brašno. Mešala sam dok se sve nije dobro rastvorilo (možete da muitite viljuškom ili posebnom silikonskom žicom za mućenje.
Nakon toga sam dodala kakao i ponovo sam mutila smesu. Kada se sve dobro umuiti, dodajem i čokoladu i malo vanile.
Mešam dok smesa ne postane gusta kao krem za tortu.
Odmah vadim iz posude i sipam na dvopek, vodeći računa da bude ravnomerno. Odozgo premazujem slatkom - tanak sloj kojim se samo nagoveštava njegovo prisustvo.
Za poslednji sloj koristila sam krem Dr. Oetkera, koji je napravljen prema uputstvu na pakovanju.
Urkasila sam tako što sam posula malo kakaoa, kokosovog brašna i krokana.
Torta sa dvopekom u Insant Potu stoji 24 sata pre nego što se konzumira. Naravno, ako ne mpžete da čakate toliko dugo, i 2 sata može :)))