Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Stene»Čokoladne stene sa suvim grožđem i tahinijem od susama

Čokoladne stene sa suvim grožđem i tahinijem od susama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Čokoladne stene sa suvim grožđem i tahinijem od susama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"E ovo se zove vrh zadovoljstva"

Potrebni sastojci

  • keks - 150 g, čajni, sa kakaom
  • sveže mleko - 3 supene kašike
  • orasi - 50 g, mleveni
  • suvo grožđe - 40 g
  • maslac - 100 g
  • tahini - 30 g, sa susamom
  • vanila - 1 komad
  • za dekoraciju
  • prirodna čokolada - 100 g
  • poslastičarska pavlaka - 100 ml, tečna
  • šarene mrvice - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno potopimo suvo grožđe u sveže mleko. Keks možemo da sameljemo u blenderu ili da izmrvimo rukama.

Najlakše sa jednim malim čekićem da izmrvimo keks, kako je u pakovanju. U duboku posudu dodajemo sve sastojke - orahe, maslac, tahini i potopljeno suvo grožđe sa svežim mlekom.

Zamesimo sve to rukom dok ne dobijemo homogeno testo. Sama smesa treba da bude lepljiva, a ne suva.

Oblikujemo rukom stene. Nakon što budu gotove, prelivamo ih čokoladnom glazurom i posipamo šarenim mrvicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: