Način pripreme
Izvadimo sredinu celog hleba (kora od hleba vam neće trebati) i izmrvimo u veliku posudu. Nakon toga rastopimo maslac i dodajemo u hleb, a nakon toga i kakao, orahe i šećer.
Počinjemo da mešamo rukom, dok se sve ne pomeša i ne dobije se testo. Pripremamo odgovajući pleh ili ravan poslužavnik, u koji ćemo posle ređati stene.
Počinjemo da kidamo po malo od testa i oblikujemo stene, koje ređamo u pleh. Procedura se ponavlja dok se ne potroši testo. Oblik i velilina su standardni.
Kad završimo sa testom, pripremamo u tiganju sveže mleko, vanilu i čokoladu i rastopimo na tihoj vatri uz neprestano mešanje, dok se sve ne pomeša. Pazite da ne zagori.
Kad se sve rastopi i dobro pomeša počinjemo da prelivamo stene čokoladnom smesom. Po jedna supena kašika na stenu je dovoljno.
Kad sve prelijete sve kolače, odmah ih stavite u frižider i ostavite na bar 2 sata da se stegnu. Nakon toga možete poslužiti vaše bližnje i očarati ih njima. :)
Obećavam da nema šanse da vam se ne dopadnu i da vam ne uspeju!