Način pripreme
Mutimo jedno jaje i žumance drugog jajeta zajedno sa tahinijem od susama, smeđim šećerom i medom.
Dodajemo ovsene pahuljice (unapred samlevene u secku da se dobije fino brašno), belo brašno i prašak za pecivo. Uključujemo cimet, đumbir, vanilu i esenciju ruma.
Mesimo meko testo koje razvijamo drvenom oklagijom (mažemo je uljem) na nabrašnjenoj površini debljine 3-4 mm. Sečemo božićne keksiće kalupčićima za kolačiće.
Stavljamo keksiće u tepsiju pokrivenu pergamentnim papirom i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni do 170 stepeni 10-15 minuta uz neprestano posmatranje.
Gotove medenjake ukrašavamo po želji. Umutila sam belance sa šećerom u prahu i limunom. Ukrasila sam špricom keksiće i na kraju sam ih posula šećernim mrvicama.
Prijatno sa Božićnim medenjacima sa tahinijem od susama i neka su praznični Vaši dani!