Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Medenjaci»Božićni medenjaci sa tahinijem od susama

Božićni medenjaci sa tahinijem od susama

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Božićni medenjaci sa tahinijem od susama
Fotografije: Evgenia
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Prijatno sa Božićnim medenjacima sa tahinijem od susama i neka su praznični Vaši dani!"

Potrebni sastojci

  • tahini od susama - 1/3 šolje, sa medom i kakaom
  • ovsene pahuljice - 90 g
  • brašno - 130 g, belo
  • jaja - 2 komada
  • med - 1/3 šolje
  • smeđi šećer - 1/3 šolje
  • vanila
  • đumbir
  • cimet
  • esencija ruma - 3 - 4 kapljice
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • Za glazuru
  • belanca - 1 komad
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • limunov sok - nekoliko kapljica
  • šećerne mrvice - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Mutimo jedno jaje i žumance drugog jajeta zajedno sa tahinijem od susama, smeđim šećerom i medom.

Dodajemo ovsene pahuljice (unapred samlevene u secku da se dobije fino brašno), belo brašno i prašak za pecivo. Uključujemo cimet, đumbir, vanilu i esenciju ruma.

Mesimo meko testo koje razvijamo drvenom oklagijom (mažemo je uljem) na nabrašnjenoj površini debljine 3-4 mm. Sečemo božićne keksiće kalupčićima za kolačiće.

Stavljamo keksiće u tepsiju pokrivenu pergamentnim papirom i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni do 170 stepeni 10-15 minuta uz neprestano posmatranje.

Gotove medenjake ukrašavamo po želji. Umutila sam belance sa šećerom u prahu i limunom. Ukrasila sam špricom keksiće i na kraju sam ih posula šećernim mrvicama.

Prijatno sa Božićnim medenjacima sa tahinijem od susama i neka su praznični Vaši dani!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: