Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Pileći vratovi sa pirinčem iz rerne

Pileći vratovi sa pirinčem iz rerne

Galya NikolovaGalya Nikolova
Kuvar
10430569
Pileći vratovi sa pirinčem iz rerne
Fotografije: Mariana
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Kuvanje
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Iz starih notesa sa bakinim kulinarskim forama - pileći vratovi sa pirinčem iz rerne"

Potrebni sastojci

  • pileći vratovi - 500 g
  • so
  • biber
  • kari
  • univerzalni začin
  • luk - 1 glavica crni
  • pirinač - 1 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo vratove i stavljamo u šerpu da se kuvaju.

Isečemo luk sitno i operemo pirinač u nekoliko voda dok se ne opere skrob.

Pržimo sa malo masti luka i pirinča, dok zrna ne postanu providna.

Posle ih sipamo u duboki pleh, dodajemo so, biber, kari i magičan ukus.

Dodajemo pileće vratove. Nakon toga sipamo 3 šolje od dobijenog bujona od kuvanih vratova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: