Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Miš-Maš»Miš maš sa patlidžanom i belancima

Miš maš sa patlidžanom i belancima

Elena JordanovaElena Jordanova
Početnik
24
Miš maš sa patlidžanom i belancima
Fotografije: Elena Jordanova
1 / 2
30/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Jedite sa apetitom - ovo jelo nije samo ukusno, nego i dijetetsko"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 komad, zelena
  • paradajz - 150 g, iz konzerve
  • belanca - 5 komada
  • mirođija - 3 struka
  • biber - 2 prstohvata
  • so
  • maslinovo ulje - 3 - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokom tiganju sa dnom koje se ne lepi ugrevamo maslinovo ulje i dodajemo papriku i luk, isečene na krugove.

Poklopimo poklopcem i dinstamo na tihoj vatri 3-4 minuta dok ne omekšaju. Dodajemo i patlidžan, prvo isečemo na dva dela po dužini i posle svaku polovinu na tanke krugove.

Dinstamo još 2-3 minuta i dodajemo paradajz, jednu šolju vode, biber, mirođiju i so i ponovo dinstamo još 2-3 minuta.

Ostavljamo još jedan minut, dodajemo belanca, promešamo i gotovo je. Žumanca ostavljamo za neki drugi recept, zato što ovde nisu potrebna.

Toplo ili hladno, uživajte u ovom jelo uz čašu vode.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: