Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Miš-maš»Miš maš sa vrišlama

Miš maš sa vrišlama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Miš maš sa vrišlama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Što si gladniji to jasnije razumeš da neće proći samo miš maš - i viršle su potrebne"

Potrebni sastojci

  • paprike - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 4 koamda
  • viršle - 2 komada
  • jaja - 2 komada
  • sir - 100 g
  • peršun
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Ispecite i oljuštite paprike. Isecite ih na male parčiće. Iscite na sitno glavicu luka.

U odgovarajućem tiganju zagrejte šolju maslinovog ulja. Stavite isečen luk i zapžrite dok ne postane zlatast. Ubacite isečene viršle.

Zapržite na kratko i dodajte paprike. Pržite pet minuta, mešajući da se začine sastojci.

Isecite oljušten i od semenki očišćen paradajz. Dodajte ga u jelo. Začinite solju i biberom. Poklopite posudu i kuvajte 10 minuta.

Umutite viljuškom dva jaja. Sipajte ih u tiganj, namrvite sir odozgo i mešajte dok se jaja ne isprže.

Pri serviranju miš maša sa viršlama pospite sitno isečenim peršunom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: