Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Miš-maš»Miš-maš sa mlevenim mesom

Miš-maš sa mlevenim mesom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Miš-maš sa mlevenim mesom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Bogat miš-maš - prava radost za oči i stomak"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 2 - 3 glavice
  • paprike - 5 - 6 komada
  • paradajz - 5 - 6 komada
  • jaja - 4 komada
  • peršun
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk, paprike i paradajz na sitno. U tiganj sipajte ulje i prvo dinstajte luk. Kad se zaprži, dodajte paprike. Nakon nekoliko minuta dodajte mleveno meso. Lepo mešajte da se izdrobi da se dobiju mrvice.

Kad promeni boju, dodajte paradajz i ostavite jelo da se krčka na tihoj vatri, dok ne ispari tečnost i ne ostane na masti. Na kraju umutite jaja viljuškom i dodajte ih u tiganj. Promešajte dobro i nakon nekoliko minuta skinite sa vatre. Servirajte sa iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: