Način pripreme
Prvo ocedite voće iz kompota kroz veliku cediljku, pazite da ih ne izgnječite.
Posle pripremite krem. Stavite šećer, skrob i vanilu u posudu, dodajte jaja i žumance. Mutite ručno uz pomoć žice dok smesa ne postane glatka.
Sipajte mleko i pavlaku u posudu, ugrejte, ne treba da provri. Sipajte preko smese od jaja i odmah promešajte dok se ne pomešaju. Operite posudu i vratite krem ponovo.
Ugrejte pažljivo, mešajte dok se smesa ne zgusne i dok ne dobijete gladak krem. Prespire u posudu i pokrijte folijom da se ne stvori korica. Ostavite da se ohladi.
Pomešajte oceđene maline sa polovinom slatka u posudi i ugrejte na umerenoj vatri 5-10 minuta dok smesa ne postane tečna. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Namažite polovinu keišaka kore preostalim slatkom. Sipajte ih sa preostalim kriškama i isecite na pola. Sipajte liker u široku posudu, potopite svaki sendvič od patišpanja i poređajte po dnu posude u kojoj ćete servirati desert, ja sam u čaši.
Sipajte odozgo smesu od maline, pospite mrvljenim keksom. Sipajte preko njih hladan krem, nakon toga rasporedite umućenu pavlaku preko. Ukrasite želiranim malinama i izmrvljenim zapečenim bademima i ostavite da se ohladi nekoliko sati.
Ovaj desert jedemo sa zadovoljstvom tokom zime, kada se aromatično voće krije u teglama, kao kompot.