Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Trajfl»Trajfl sa malinama

Trajfl sa malinama

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5261523k
Trajfl sa malinama
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Ovaj desert jedemo sa zadovoljstvom tokom zime, kada se aromatično voće krije u teglama, kao kompot"

Potrebni sastojci

  • maline - 400 g, iz kompota
  • slatko od malina - 100 g
  • kora od patišpanja - 1 komad, isečena na komade
  • liker od maline - 100 ml, domaći
  • amareti - 10 komada, izmrvljeni
  • pavlaka - 200 ml, umućena malo (punomasna)
  • bademi - za dekoraciju
  • maline - želirane, za ukras
  • za krem
  • šećer - 50 g
  • skrob - 50 g, pšenični
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica
  • jaja - 2 velika
  • žumanca - 1 komad
  • mleko - 300 ml
  • pavlaka - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo ocedite voće iz kompota kroz veliku cediljku, pazite da ih ne izgnječite.

Posle pripremite krem. Stavite šećer, skrob i vanilu u posudu, dodajte jaja i žumance. Mutite ručno uz pomoć žice dok smesa ne postane glatka.

Sipajte mleko i pavlaku u posudu, ugrejte, ne treba da provri. Sipajte preko smese od jaja i odmah promešajte dok se ne pomešaju. Operite posudu i vratite krem ponovo.

Ugrejte pažljivo, mešajte dok se smesa ne zgusne i dok ne dobijete gladak krem. Prespire u posudu i pokrijte folijom da se ne stvori korica. Ostavite da se ohladi.

Pomešajte oceđene maline sa polovinom slatka u posudi i ugrejte na umerenoj vatri 5-10 minuta dok smesa ne postane tečna. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Namažite polovinu keišaka kore preostalim slatkom. Sipajte ih sa preostalim kriškama i isecite na pola. Sipajte liker u široku posudu, potopite svaki sendvič od patišpanja i poređajte po dnu posude u kojoj ćete servirati desert, ja sam u čaši.

Sipajte odozgo smesu od maline, pospite mrvljenim keksom. Sipajte preko njih hladan krem, nakon toga rasporedite umućenu pavlaku preko. Ukrasite želiranim malinama i izmrvljenim zapečenim bademima i ostavite da se ohladi nekoliko sati.

Ovaj desert jedemo sa zadovoljstvom tokom zime, kada se aromatično voće krije u teglama, kao kompot.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: