Prolećni zeleniš u paradajz sosu sa amarantom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Prolećni zeleniš u paradajz sosu sa amarantom
Fotografije: Potrebitel#184319
03/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
"Oplemenite omiljeno prolećno babino jelo sa malo amaranta i uživajte u jednom neverovatno ukusnom rezultatu"

Potrebni sastojci

  • spanać - 300 g
  • kopriva - 300 g
  • zelje - 300 g
  • mladi luk - 1 vezica
  • amarant - 100 g
  • paradajz - 700 g, iz konzerve ili 5 svežih komada
  • so
  • ulje
  • biber
  • lovorov list
  • oraščić
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite zeleniš. Zapržite mladi luk u ulju.

Nakon zprške dodajte spanać, zelje i koprivu (isečene).

Ako paradajz nije ljušten, očistite od ljuski, izgnječite ili sameljite u blenderu i dodajte, da uvri.

Nakon toga dolijte 2 litra vode. Operite amarant i stavite da vri u zeleni miks.

Začinite začinima i kada se amarant skuva, supa je spremna za konzumaciju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: