Pikantna pileća janija

05/04/2019
"I ponesite još hleba, zato što ćete želeti da potrljate tanjir i šerpu "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano169
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo, očistimo pileći file i isečemo na komade. Propržimo sa obe strane u šerpi sa ugrejanom mašću.

Isečemo luk na krupniji polumesec i dodajemo u pileći file zajedno sa sitno isečenim paprikama.

Posipamo brašnom, alevom paprikom i sipamo toplu vodu, mešamo da se ne stvore grudvicde.

Kad jelo provri, začinimo biberom, lovorovim listom, krompirom, isečenim na kockice, paradajzom i ljutim paprikama.

Na kraju posolimo, pospemo čubrom i ostavljamo da vri dok se krompir ne skuva.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar