Način pripreme
Operem prvo povrće i očistim ga. Luk isečem na polu mesece, paprike na srednje kocke, abeli luk, šargarepu i ljutu papriku na sitne parčiće.
Paradajz pasiram u blenderu. U odgovarajuću šerpu sipam biljnu masnoću dodajući u nju luk.
Nakon što se on izdinsta dodajem paprike i šargarepu. Solim i čekam da i ovo povrće omekša dok neprekidno mešam i termička obrada je pod poklopcem.
Dodajem paradajz, beli luk, šećer i ljutu papriku. Otklapam posudu i mešam, dok jelo ne ostane na masnoći. Tada dodajemo brašn razmućeno u malo vode i sklanjam s vatre.
Aranžiram sa sitno isečenim peršunom. Garniram sa ćevapčićima i salatom od povrća.
Savet: Ljute paprike mogu da se dodaju i na kraju, ako oni koji konzumiraju ne podnose pikantno.