Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Grčka pileća janija sa bamijom

Grčka pileća janija sa bamijom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Grčka pileća janija sa bamijom
Fotografije: Ivelina
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
6
"Poslužite uz pirinač ili testeninu i ukrasite svežim peršunom i hrskavim hlebom. Uživajte u mojoj grčkoj janiji sa bamijom"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 1 kg
  • bamija - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 3 komada, narezane zelene ili crvene
  • paradajz sos - 2 kašike
  • beli luk - 1 kašika, mleven
  • sirće - 2 kašike
  • korijander - iseckan po ukusu
  • so
  • aleva paprika
  • dimljena aleva paprika
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Iako je za pripremu ovog recepta potrebno skoro dva sata, svakoj večeri dodaje nešto posebno. U ovom receptu piletina za janiju se prži dok ne postane hrskava, a zatim se dinsta sa bamijom i ostalim sastojcima.

I tako dobijate svoju ukusnu i zdravu grčku janiju sa bamijom. Sve možete poslužiti sa ukusnim pirinčem, krompirom, testeninom ili samo sa svežim hlebom da se umače.

Začinila sam piletinu solju, belim lukom, biberom, alevom paprikom i sirćetom i ostavila da se marinira 1 sat. Stavite bamiju u posudu sa sirćetom i 1 kašikom soli i ostavite da odstoji 30 minuta do sat vremena, mešajući nekoliko puta dok pripremate ostatak.

U tiganj stavim 2 kašike maslinovog ulja, stavim začinjene pileće batake i propržim do zlatne boje, dodam luk i seckanu papriku, dobro prodinstam, dodam paradajz sos, dodam vodu dok se ne pokrije cela piletina, poklopim tiganj i kuvam na jakoj vatri 20 minuta.

Oprala sam bamiju.

Bamiju sam osprala i ocedila, pa stavila na piletinu bez mešanja. Preko bamije sam iscedila sok od limuna. Poklopila sam tiganj i ostavila da se krčka sa piletinom još 20-30 minuta.

Ako volite korijander, dodajte iseckan u janiju sa bamijom pre serviranja. Kada je gotovo, izvadite piletinu, promešajte bamiju u sos i stavite na tanjir sa piletinom.

Poslužite uz pirinač ili testeninu i ukrasite svežim peršunom i hrskavim hlebom. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: