Čorba od sočiva sa đumbirom

09/04/2019
"Svima omiljena čorbica od sočiva u jednoj pikantnijoj varijanti sa đumbirom "
Priprema5 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano158
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 200 g
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • ljute paprike - 1 komad, suva
  • biber - prstohvat
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • šarena so - 1/2 kašičice
  • đumbir - 1 kašičica, izrendan sitnije, koren
  • so - prstohvat, za kuvanje
  • limun
* merne jedinice
Čorba od Sočiva

Način pripreme

Ova čorba je od tipa sve u jednom - veoma laka, pikantna, zdrava, ugreva i ukusna.

U šerpu stavljamo očišćeno i oprano crveno sočivo.

Šargarepu oljuštimo i izrendamo sitnije. Čen belog luka iseckamo, đumbir - izrendamo. Suvu ljutu papriku prepečemo na ringli na sekund i izmrvimo.

SIpamo oko 800 ml vode u šerpu i dodajemo maslinovo ulje, alevu papriku, biber, šarenu so, so i kurkumu.

Stavljamo poklopac i uključujemo ringlu na jak stepen. U trenutku kad provri, smanjujemo i ostavljamo da se krčka oko 50 minuta.

Pikantnu čorbu od sočiva i đumbira serviramo sa svežim sokom od limuna i prepečenim kriškama hleba.

Odgovarajuća je za hladne zimske večeri i vreme gripa.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar