Kajsije sa pirinčem

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
14/04/2019
"Prijatan desert, čiji recept ćete rado deliti sa prijateljima "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano101
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • kajsije - 15 - 16 komada
  • šećer - 9 kašika
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • esencija - nekoliko kapi ruma
  • sveže mleko - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač dobro operite nekoliko puta. Stavite ga u šerpu, pa sipajte 3-4 šolje vode i stavite ga da se kuva.

Operite kajsije i isecite ih na pola. Uklonite koštice.

U posebnu posudu stavite očišćene kajsije, pa ih prelijte vodom - oko 2-3 šolje, posipajte 2-3 kašike šećera i kuvajte.

Izvadite skuvane kajsije iz vode i uklonite kožicu. Vodu gde su se kajsije kuvale sačuvajte. Za to vreme pirinač bi trebalo da je skuvan i da je upio vodu.

Sipajte 1 šolju svežeg mleka, 1 šolju vode od kajsija i 5-6 kašika šećera. Dodajte kesicu vanilin ećera i nekoliko kapi ruma.

Kuvajte pirinač uz mešanje, dok se ne zgusne, a onda dodajte ispasirane skuvane kajsije.

Dok je desert još topao, isipajte ga u činijice. Poslužite desert ukrašen sa pola kajsije i listovima mente.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar