Način pripreme
Mlečnu i tamnu čokoladu istopite na pari u odgovarajućoj posudi. Mešajte dok se ne dobije jednolična smesa.
Belu čokoladu istopite posebno. U odgovarajući kalup veličine čokolade ili kutiju za sladoled sipajte tanak mlaz bele čokolade na dno kalupa.
Ovo će stvoriti šare na čokoladi nakon što se servira. Uzmite polovinu istopljene čokolade i sipajte je u gumeni kalup.
Stavite u frižider da se stegne. Dok se čokolada hladi, napravite fil tako što ćete iseći kadaif i pržiti ga u tiganju na maslacu do zlatne boje.
Kada je gotov, pomešajte ga sa kremom od pistacija i tahinijem od susama. Mešajte dok ne postane glatka smesa.
Ohlađeni kalup za čokoladu izvaditi iz frižidera i dodati fil od kadaifa.
Prelijte preostalom istopljenom čokoladom i vratite u zamrzivač ili frižider dok se potpuno ne stegne.
Izlomite na komade i poslužite Dubai čokoladu.
Ako vam se sviđa recept, probajte našu domaću čokoladu sa medom ili ovu domaću tečnu čokoladu.