Način pripreme
1. Isecite kajsije na pola i odstranite koštice. Operite dobro i uvaljajte u kristal šećer.
2. Zagrejte maslac u tiganju na srednjoj vatri (možete da kanete nekoliko kapi maslinovog ulja da se osigurate da neće da pregori). Stavite kajsije s mesnatim delom na dole i zapecite dok ne počnu da se karamelizuju od šećera i maslaca. Okrenite i s druge strane, dok pojačavate malo vatru. Po 2-3 minuta sa svake strane je dovoljno.
3. Zapečene i karamelizovane kajsije ostavite da se blago ohlade i za to vreme pomešajte maskarpone sa medom u gladak krem.
4. Stavite po kašiku krema preko svake polovine kajsije i pospite grilijašem i iseckanim listovima mente za svežinu.
5. Servirajte blago tople ili potpuno ohlađene - u oba slučaja su neverovatno ukusne.
Bogat brz desert koji postaje omiljen od prvog zalogaja!